BASIL ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

179 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

Främjar ditt sinnliga fokus och minskar spänningar! Verkar som ett kylande medel för huden. Främjar mental alertness och minskar på oroliga känslor när den används aromatiskt. Kan även hjälpa till att underlätta vid kvinnors mensperioder.

Traditionellt bruk och användning

Den är ANTISEPTISK - det vill säga förstör eller kontrollerar patogena bakterier (smittämnen). Den är KRAMPLÖSANDE - det vill säga lindrar spasmer och kramper i muskulaturen. KARMINTAIV - det vill säga lugnar matsmältningen, mildrar magknip och dämpar uppsvälldhet. CEFALISK - det  vill säga stimulerar tanke / lukt / smak. DIGESTIV - det vill säga stärker matsmältningen. MENS STÄRKANDE - hjälper till och stärker och reglerar menstruationen.

BASIL (basilika) har en mer subtil verkan och skärper smak/lukt/syn mindre starkt än Rosemary och är därför det första valet när man vill lindra intellektuell utmattning eller när sinnet är svagt och obeslutsamt. Den är bra vid nervösa rubbningar och den är framför allt lämpad för de som lider av försvagande sjukdomar. BASIL (basilika) är allmänt återuppbyggande, stärkande och renande.

BASIL (basilika) motverkar problem med matsmältning och menstruation och är ofta ett bra alternativ till andra oljor, men det bästa med den är den utmärkta stärkande effekt den har på nerver och sinne.

Mentalt är BASIL (basilika) uppväckande, upplyftande och stärkande. Den är bra vid meditationer i syfte att rensa sinnet och stimulera mental aktivitet. Den är en subtil översinnlig beskyddare och dess milda antidepressiva och stärkande effekter gör att den lämpar sig för personer med långvarig psykisk utmattning.

BASIL (basilika) är kryddig och en mångsidig olja som kan användas för att främja fokus och vakenhet, eller att lägga till lite extra smak när du lagar mat.

Den har en varm, kryddig doft som är känd för att minska oroliga känslor. Och ger stora fördelar för både kropp och själ på grund av dess höga linalool innehåll, vilket gör det till en idealisk olja för att hjälpa till att  minska känslor av spänning när den appliceras på rekommenderade ställen på huden.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH BASIL 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!