BERGAMOT ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

198 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

Upplyftande och lugnande från ängsliga känslor. Allmänt lugnande och rogivande arom. Ger även hudrenande fördelar vid topisk användning. Används ofta i massage behandlingar för sin lugnande effekt!

BERGAMOT (bergamott) är den känsligaste av citrusväxter, som kräver speciella klimat och jord för att trivas. Italienarna har använt bergamott i åratal för att minska känslor av stress och för att lugna och föryngra huden. I Grekland äts de omogna frukterna som sötsaker med sked som en efterrätt eller till kaffe pausen. Bergamott är unik bland citrusoljor på grund av sin förmåga att vara både upplyftande och lugnande, vilket gör den idealisk för att hjälpa till med ängsliga och sorgliga känslor. Den är också renande och används vid rengöring av huden och har samtidigt en lugnande effekt.

Traditionellt bruk och användning

BERGAMOT (bergamott) är den soliga eteriska oljan. Förutom att vara utmärkt vid behandling av nedstämdhet och oro är den det främsta valet vid urinvägs infektioner och blåskatarr, eftersom den verkar starkt desinficerande. Personer med kronisk blåskatarr blir spända och oroliga när symtomen börjar, men genom att använda ett "sköljmedel" med bergamott mildras symtomen och nerverna lugnas. Bergamott är uppmuntrande, upplyftande men ändå lugnande.

Den ljuvliga doften och de starka antiseptiska egenskaperna gör den värdefull inom hudvårdande krämer och lotioner. Den passar särskilt bra för fet hud och akne. Bergamott har en reglerande effekt på aptiten och är bra både vid konvalescens och för personer som bantar.

Mentalt är bergamott vitaliserande, lugnande och balanserande. Dess soliga, antidepressiva egenskaper gör att den används vid säsongs betonade åkommor. En kall, grå vinterdag är den allmänt uppmuntrande. Bergamott värmer hjärtat och har associationer till hjärtchakrat. Den lindrar försiktigt nedstämdhet och sorg.

Dess främsta terapeutiska egenskaper anses vara smärtlindrande, antiseptisk, antidepressiv, kramplösande, lugnande för matsmältningen, lindrar magknip och dämpar uppsvälldhet och är allmänt stärkande.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid  ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH BERGAMOT 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!