BLACK PEPPER ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

149 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

En antioxidant och välgörare för matsmältningen. Ger ett antioxidant stöd och främjar en sund cirkulation. Ett bra hjälpmedel vid dålig matsmältning. Kan även lugna ängsliga känslor!

BLACK PEPPER (svartpeppar) är mest känd som en krydda vid matlagning som förhöjer smaken på livsmedel. Men dess inre och eteriska fördelar är lika anmärkningsvärda. Denna eterisk olja är känd för sin antioxidanta aktivitet och förmåga att hjälpa till att lindra påverkan från olika säsongs betonade allergener. Svartpeppar främjar en hälsosam cirkulation, men bör användas med försiktighet när den appliceras lokalt på grund av sin starka uppvärmande känsla.

Traditionellt bruk och användning

BLACK PEPPER (svartpeppar) är en av de eteriska oljor som verkar mest stimulerande på  matsmältningen. Blandad med Marjoram (mejram) med massage av bålen kan den lindra förstoppning. Den stimulerar även aptiten och hjälper till att dämpa uppsvälldhet. Svartpeppar stimulerar mjälten och kan därför motverka anemi och är allmänt stärkande och stimulerande.

Mentalt är den värmande, bygger upp uthållighet och hjälper till att återknyta banden med tillvaron när man känner sig alienerad. Svartpeppar är fylld av mysterier och spänning och stärker både sinne och själ. Den är även en smula sexuellt upphetsande, särskilt när den blandas i en olja till intim massage för tillfällen när de sexuella känslorna saknar glöd och passion. Svartpeppar rekommenderas  till meditation när man känner sig  kall och reserverad, och den hjälper en att gå vidare när man känner sig fångad och fast.

Dess främsta egenskaper anses vara antiseptisk, ett afrodisiakum, baktericid dvs förhindra tillväxt av bakterier, främja matsmältningen, något laxerande, kärlvidgande och allmänt stärkande och stimulerande.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk  basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH BLACK PEPPER 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!