CEDARWOOD ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

119 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

Främjar avkoppling, välmående och vitalitet. Avvisar och håller insekter borta på ett naturligt sätt. Och hjälper till att hålla huden friskare när den används topiskt!

Traditionellt bruk och användning

Med egenskaper som bidrar till att lugna sinnet och kroppen, med en varm, träig doft av cederträ. Den eteriska oljan främjar en avkopplande miljö när den används med lokal applicering eller aromatiskt genom inandning genom näsan från kupade händer.

Känd för sin rika nyans och varma, träiga doft, ger CEDARWOOD (cederträ) eterisk olja en mångfald av möjligheter. Den känner sig hemma i kallt klimat, trivs i höga höjder och växer upp till 100 fot. Påminnande om sin storlek och styrka, har den en jordisk doft som väcker känslor av välbefinnande och vitalitet. När den appliceras lokalt, har den "klargörande" egenskaper.

Cederträ är nervstärkande och särskilt bra vid kronisk oro och nervös spänning. Och används till stor del till manliga toalett artiklar och rekommenderas vid fet hud, mjäll och akne. Den är allmänt uppfriskande, upplyftande och vitaliserande.

Vid ansiktsångbad rekommenderas den vid kronisk hosta och bronkit samt i lokala "sköljmedel" mot urinvägs infektioner och blåskatarr.

Mentalt är den stärkande, värmande och beskyddande. Den är kraftfullt stärkande för subtila energier och den är bra för koncentration och svaga nerver, trots att den är lugnande. CEDARWOOD (cederträ) hjälper till att omvandla negativa känslor till sina positiva motsatser.

Främsta terapeutiska  egenskaper är att den är antiseptisk, antiseborréisk, sammandragande, urindrivande och lugnande. Dessutom används ofta CEDARWOOD (cederträ) i massage för att ge mer avslappning och lugna kropp och sinne.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH CEDARWOOD 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!