EUCALYPTUS ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

129 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

EUCALYPTUS - för rena luftvägar och klar andning

Traditionellt bruk och användning

EUCALYPTUS är kanske den mest välbekanta eteriska oljan. Den används som avsvällande medel i ansikts ångbad för att dämpa förkylningar, influensa och andra problem i andnings vägarna. Den rensar huvudet och mildrar huvudvärk och neuralgi. EUCALYPTUS är ett utmärkt insekts medel och dessutom bra på att lindra stick och bett. Den är stimulerande, uppfriskande och rensande.

Mentalt är den genomträngande, stimulerande och renande. Den är bra vid meditation när du är förkyld eftersom den gör så att tankarna klarnar. Den stärker den subtila energin, framför allt i lungorna, och den hjälper personer som känner sig begränsade i tillvaron.

Dess främsta terapeutiska egenskaper anses vara att den är analgetisk, antibakteriell, antineuralgisk, antireumatisk, antiseptisk, kramplösande, antiviral, avsvällande och urindrivande.

De viktigaste komponenterna i EUCALYPTUS är Eukalyptol och Alfa Terpineol, vilket just gör den till en idealisk olja för att främja en känsla av klar andning med öppna luftvägar. Den har renande egenskaper som kan vara till nytta för huden och vid rengöring av ytor och luft. Studier har visat att EUCALYPTUS även är en effektiv hjälp för att minska spänningar. Eller smörj in i händerna när du duschar, placera händerna över näsan och andas djupt för att främja vitalitet.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH EUCALYPTUS 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!