FRANKINCENSE ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

249 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

Frankincense är kanske den mest dyrbara av de historiska oljorna. Den har en mängd användningsområden och fördelar.

Traditionellt bruk och användning

Frankincense (olibanum) är den eteriska oljan vad gäller att sakta ner och fördjupa andhämtning samt hjälpa till att dämpa rädsla, oro, nervös spänning och stress. Den luktar bokstavligen himmelskt och den är bra att inhalera via insmörjda händer som kupas runt näsan och inandas. Den eteriska oljan är djupt lugnande, vitaliserande och upplyftande.

Frankincense (olibanum) är ett litet buskliknande träd med vita blommor. Snitt i barken ger en mjölkvit kåda som hårdnar till orangebruna "tårar". Av dem ångdestilleras den eteriska oljan.

Den rekommenderas särskilt för torr, känslig och mogen hud. Frankincense är en av de bästa eteriska oljorna till hudvård. Den hjälper till att föryngra hudens utseende och motverkar rynkor. Den motverkar även andningsbesvär och anses bra vid förkylning, bronkit, astma, hosta och halsont. Mentalt är den bra hjälp vid meditation och bön då den inspirerar mystiska och himmelska sinnes tillstånd och är allmänt rogivande för sinnet. Förr användes den till att driva bort onda andar. Frankincense anses hjälpa till att bryta förbindelser med det förflutna.

Massera in Frankincense på dina händer efter en lång dag med exvis trädgårdsarbete för en uppmjukande och lugnande effekt. Hjälper till att minska på utseendet vid hudåkommor. Kan appliceras under fötterna för att främja känslor av  avslappning för att hjälpa till med att balansera humöret.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena  av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH FRANKINCENSE 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!