GERANIUM ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

149 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

GERANIUM har många användnings områden och däribland vid menstruations problem!

GERANIUM är den kanske mest balanserande av alla eteriska oljor eftersom den främjar produktionen av binjurebark och hjälper till att reglera hormonhalter och humör. Den är en av de bästa oljorna vid mentruations  problem och vad gäller att detoxifiera lymfsystemet och hjälper till att eliminera celluliter.

Traditionellt bruk och användning

GERANIUM ingår ofta i massage blandningar till dränerande massage. Den bidrar även till att läka sår snabbt och är en bra deodorant, både till den personliga hygienen och till att fräscha upp rum med. Den är på det hela taget balanserande, upplyftande och uppfriskande.

Eftersom GERANIUM luktar lite som ros - men är mycket billigare - används den inom parfym industrin till att "bygga ut" en rosdoft. Den underbara blomdoften gör GERANIUM till en värdefull eterisk olja inom hudvård. Den bidrar dessutom till att balansera produktionen av sebum.

GERANIUM är särskilt bra vid menstruations problem eftersom den balanserar hormonerna. Denna egenskap i kombination med dess antidepressiva och upplyftande egenskaper, innebär att GERANIUM kan vara till hjälp i massage blandningar till kvinnor som har svårt för att bli gravida. Den har också effekt i klimakteriet.

Mentalt skapar GERANIUM en känsla av trygghet och är milt upplyftande och balanserande. Den har rykte om sig att stärka flödet av subtil energi (eller qi) och är en av de bästa eteriska oljorna vid behandling av nervös oro. Den är även bra i stämnings parfymer där den ger en balanserad harmoni som motverkar överdrivna humör svängningar.

GERANIUM är medlem av Pelargonium släktet av blommor som odlas för sin skönhet och som en viktig del inom parfym industrin. Det finns över 200 olika sorter av Pelargonium blommor men bara några få används i eteriska oljor. Användningen av eterisk olja av GERANIUM går ända tillbaka till det forntida Egypten, där egyptierna använde GERANIUM olja till att försköna huden med. Under den viktorianska eran fanns fräscha Pelargoner på formella matbord som dekoration och för att kunna konsumeras med en frisk kvist om så önskades. Faktum är att plantans ätbara löv och blommor ofta används i desserter, kakor, gelé och te. Som eterisk olja har GERANIUM använts för att främja ett klart och rent utseende på huden och för att få ett hälsosamt hår, vilket gör den idealisk för hud- och hårvårds produkter. Den hjälper också till att lugna nerver och minskar på känslor av  stress. GERANIUM är också känd för att på ett naturligt sätt avvisa insekter.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH GERANIUM 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!