GINGER ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

179 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

GINGER - stimulerar cirkulation och matsmältning. Essentiell olja från Ginger (Ingefära) kommer från den färska roten hos ingefärsplantan och är mest känd för dess sötaktiga smak. Doftrik och lugnande arom, populär matlagningskrydda som används i många rätter runt om
i världen. Ger en värmande känsla på huden

Traditionellt bruk och användning

GINGER (ingefära) är en värmande olja som stimulerar blodcirkulation och matsmältning. Vintertid är den utmärkt till att värma kropp och känslor med (fysiskt och psykiskt). Den anses stärka hjärtat och rekommenderas i bad och till massage för att motverka dålig cirkulation, trött hjärta och kalla händer och fötter. GINGER eterisk olja är allmänt värmande, tröstande och stärkande!

Dess stimulerande egenskaper är särskilt  effektiva vid dålig matsmältning och uppsvälldhet. Oljan är bra mot åksjuka och illamående på morgonen (man kan antingen lukta på den ur en näsduk eller blandad i stämnings parfym). Den är dessutom bra till massage när musklerna är trötta och värker, framför allt när de är kalla och sammandragna. GINGER kan användas i bad eller ansiktsångbad när du är förkyld eller har ont i halsen eftersom den skarpa genomträngande doften skär rakt igenom katarrer och slembildningar.

Mentalt är GINGER uppväckande, överflödande och stimulerande. Den rekommenderas vid meditation när man drabbats av svaghet efter nervös utmattning. Den värmer och stärker känslorna, ökar beslutsamhet och inspirerar till initiativ och handling (vad gäller att genomföra planer och fattade beslut). GINGER kan också tränga undan vinter depression och är bra på att bekämpa årstids relaterad nedstämdhet.

Främsta terapeutiska egenskaper: Analgetisk, antiseptisk, afrodisiakum, baktericid, karminativ, cefalisk, febernedsättande, laxerande, kärlvidgande, stimulerande och stärkande.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH GINGER 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!