HELICHRYSUM ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

297 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

Välgörande för huden och hjälp vid utrensning och avgiftning!

Helichrysum italicum (eternell) är en liten flerårig ört med smala, silvriga blad och blommor som bildar ett kluster av guldgula, kulformade blommor. Namnet "Helichrysum" härstammar från det grekiska "helios" som betyder sol och "chrysos" som betyder guld, med hänvisning  till färgen på blommorna. Helichrysum har använts inom örtmedicin sedan antikens Grekland och oljan värderas högt och är eftertraktad för sina många hälsosamma fördelar. Helichrysum är mest känd för sina reparativa egenskaper på huden, levern och nervsystemet.

Traditionellt bruk och användning

Den används ofta för att hjälpa till med att avgifta kroppen och främja cirkulationen. Den används även i en del hudvårds produkter för sin föryngrande påverkan på huden. Helichrysum kan bidra till att minska uppkomsten av rynkor, bristningar och ärr, vilket främjar en fräsch och mer ungdomlig hud.

HELICHRYSUM (eternell) stimulerar lever, gallblåsa, njurar och bukspottkörtel, vilket gör den till en god detoxifierande eterisk olja, med effekt vid lymf dränerande massage. Den har antikoagulerande egenskaper och är därför bra i kalla kompresser mot blåmärken. Dess antiinflammatoriska förmåga gör att den är användbar på inflammerad hud, eksem, psoriasis och andra utslag och ledgångs inflammationer. Den är allmänt renande, lugnande och läkande.

Mentalt verkar HELICHRYSUM värmande och öppnar upp undertryckta känslor. Den är bra vid insikts meditation. Den reglerar flödet av subtila energier och hjälper till att lyfta nedstämdhet som utmärks av tröghet. Den är också jordande och har rykte om sig att hjälpa personer som inte fick tillräckligt med kärlek som barn, samt de som känner sig övergivna och  ensamma.

Dess främsta terapeutiska egenskaper anses vara att den är antiinflammatorisk, antimikrobisk, antiseptisk, lugnande för matsmältningen, helande genom ärrbildning, stimulerar flödet av galla till tarmarna, hjälper till att lösa upp slem från andnings organen, leverstärkande, urindrivande och nervlugnande i största allmänhet.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena  av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH HELICHRYSUM 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!