JUNIPER BERRY ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

149 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

JUNIPER BERRY - när man vill hjälpa kroppen att bli av med toxiner. Den träiga, kryddiga, men ändå fräscha doften av Juniper Berry
(enbär) har en rik historia av traditionell användning och en rad hälsofördelar.

Traditionellt bruk och användning

JUNIPER BERRY (enbär) är en renande eterisk olja. På det fysiska planet visar det sig genom en kraftfull rening och en stärkande effekt, vilket gör att enbärsolja används vid lymfdränerande massage och när man vill hjälpa kroppen att eliminera toxiner. Den är även utmärkt att användas till översinnlig och andlig rening.

JUNIPER BERRY anses vara allmänt renande, stärkande och vitaliserande. Det är en av de bästa eteriska oljorna vid blåskatarr och urinvägs infektioner. Den är bra när den blandas med Bergamot i lokala sköljmedel, försiktig lokal massage och i varma kompresser över den nedre delen av bålen. JUNIPER BERRY hjälper till att mildra nervös spänning, intellektuell utmattning och oro. I små mängder är den bra till hudvård, särskilt vid fet hud och när huden är påverkad av toxiner som tex vid akne.

Mentalt är JUNIPER BERRY renande, uppklarande och stärkande. Förr brändes den för att skydda mot onda andar och driva bort negativa energier (och den egenskapen är fortfarande effektiv). Gnid in några droppar mellan handflatorna och borsta dem över auran, som då renas och skyddas. JUNIPER BERRY är bra till meditation (särskilt när sinnet behöver en riktig vår rengöring). När oljan används i en aromaspridare löser den upp övernaturlig närvaro av andra personer.

Främsta terapeutiska egenskaper: Antireumatisk, antiseptisk, kramplösande, antitoxisk, karminativ, urindrivande, menstruations stärkande, nervlugnande och kärlvidgande.

JUNIPER BERRY har en rik tradition av olika användnings områden och fördelar. Den fungerar som ett naturligt rengörande och avgiftande ämne och stödjer en hälsosam njur- och urinvägsfunktion.

JUNIPER BERRY fungerar också som en naturlig  hudtoner och kan minska på fula åkommor i huden. Dess lite träiga, kryddiga men fräscha arom har en lugnande och jordande påverkan.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH JUNIPER BERRY 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!