LAVENDEL ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

179 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

Lavendel är den mest populära, mångsidiga och använda av alla eteriska oljor. Till en början låter Lavendel för bra för att vara sann; den har i tusentals år varit känd för att kurera det mesta. Men många av Lavendelns egenskaper beror på dess huvudsakliga inverkan, nämligen att balansera och normalisera kropp och känslor. Lavendel är lindrande, lugnande och avslappnande!

Traditionellt bruk och användning

Den har stor effekt på muskelvärk och smärta vid massage och som badolja. Några droppar i badet eller på kudden motverkar sömnlöshet. Lavendel är bra vid förkylningar och influensa, den inte bara motverkar de virus som orsakar besvären, utan mildrar många symtom.

Huvudvärk dämpas av en kall kompress med Lavendel eller några droppar som gnids in på tinningarna. Lavendel stöter bort insekter och blir du biten kan du gnida in en droppe över bettet, så försvinner svedan. Den är bra i antiseptisk sårsköljning där den hjälper till att läka mindre sår och brännskador. Lavendel används allmänt inom hudvård och i parfymer, där den friska spröda blomdoften känns behagligt välbekant.

Mentalt är Lavendel mildrande, balanserande och lugnande och hjälper mot humör svängningar, nedstämdhet och PMS. Den lugnande och avslappnande effekten kan användas för att underlätta meditation och dess balanserande egenskaper kan återge auran sin harmoni och hjälpa till att balansera chakrorna.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd  produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH LAVENDEL 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!