LEMON ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

120 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

LEMON (citron) - när du behöver rensa sinnet, skapa klarsyn och få nytt perspektiv!

LEMON (citron) är på många sätt en användbar eterisk olja. Den blodstillande förmågan hjälper till att stoppa mindre blödningar och eftersom citron dessutom är bakteriedödande är den utmärkt i en sårsköljning vid små- och skrubbsår. Den är även detoxifierande och bra vid lymfdränerande massage. LEMON (citron) stärker cirkulationen och renar blodet och den motverkar åderbråck och är uppfriskande och rensande.

Traditionellt bruk och användning

Dess förmåga att motverka surhet gör den bra mot reumatiska sjukdomar som gikt och artrit och utmärkt vid sura uppstötningar. LEMON (citron) används även till hudvård för att göra huden ljusare. Den motverkar fet hud och akne. Den hjälper kroppen att bekämpa infektioner och är bra i rums sprayer och aromaspridare för att hindra spridning av infektioner.

Mentalt ger LEMON (citron) en "strålglans"! Den vitaliserar och stimulerar. Den hjälper till att motverka emotionella utbrott och stärker besluts fattande. LEMON (citron) rensar sinnet, ger klarsyn och kastar ljus när sinnet blivit lite förvirrat. Den används vid meditation för att göra tankarna klarare och öppnar dessutom för din hjärtliga energi.

Detta är den mest sålda eteriska oljan - LEMON (citron) har många fördelar och användnings områden. Den är ett kraftfullt rengörings medel som renar luft och ytor och kan med fördel användas som en giftfri "städare" i hela hemmet. När den läggs i vatten ger den en uppfriskande och hälsosam arom under hela dagen. LEMON (citron) läggs ofta till i mat för att förbättra smaken av desserter och huvudrätter. Den främjar matsmältningen och stödjer en sund andnings funktion. När den inandas anses den upplyftande och energigivande och har visat sig bidra till att förbättra humöret.

LEMON (citron) är antiseptisk samt immunstärkande och därmed effektiv vid förkylningar och influensa. Citronoljan är även cirkulationshöjande, sammandragande, stärker kapillärväggarna och stimulerar matsmältningen. Den kan stödja lymfan i att föra ut slaggprodukter ur kroppen. Har en uppiggande verkan mentalt och motverkar nedstämdhet samt mental trötthet.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH LEMON 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!