LEMONGRASS ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

110 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

LEMONGRASS för en bättre matsmältning

En lång och perenn växt som har en subtil citrus smak och används som smaksättare i asiatiska rätter. Förutom dess unika smak främjar Lemongrass (citrongräs) en god matsmältning och fungerar som ett allmänt tonikum till kroppens system vid förtäring. Den är också renande när den används på huden och används därför ofta i hudvårds produkter. Lemongrass är en idealisk eterisk olja att användas i massageterapi. Den har en lite "stickande" och örtig doft som kan öka medvetenheten och främja en positiv syn på livet.

Traditionellt bruk och användning

LEMONGRASS (citrongräs) har bakteriedödande, svamphämmande, cirkulationshöjande samt sammandragande egenskaper. Citrongräsolja har en lugnande inverkan på centrala nervsystemet men är samtidigt mentalt uppiggande, energigivande och stimulerande. Citrongräsolja ger smärtlindring åt ömma och trötta muskler vilket gör att den med fördel kan användas vid sträckningar eller stelhet i muskler. Citrongräsoljan är effektiv mot mjäll vid behandling av skalpen. Eterisk olja citrongräs passar särskilt bra i deodoranter, fotkrämer och cellulitolja.

Eterisk olja av citrongräs är effektiv på dålig lukt, renar luften och hämmar vissa luftburna bakterier. Utöver detta används citrongräs som smaksättare i läsk och alkoholhaltiga drycker.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH LEMONGRASS 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!