MARJORAM ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

149 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

MARJORAM (mejram) - när du vill dämpa överkänslighet, stress och nervösa spänningar!

MARJORAM (mejram) är den mest tröstande av alla eteriska oljor och hjälper mot smärta på alla plan. Den är värmande, bra mot sorg, lindrande och den tröstar hjärta och känslor. Men effekten av Mejram kan göra att man känner sig lite "stum" så det är en olja som man måste använda varsamt och inte under alltför långa perioder, eftersom den kan trubba av sinnena. MARJORAM (mejram) är på det stora hela taget stärkande, värmande och lindrande.

Traditionellt bruk och användning

Används för att få hårda och stela muskler att slappna av och för att mildra reumatisk smärta. Den passar utmärkt vid massage och utvidgar försiktigt blodkärl så att de känns behagligt varma. Den är även bra i badet men doftar bättre när den blandas med Lavendel eller någon annan sötare eterisk olja. I varma kompresser mildrar mejram menssmärtor och i massage av bålen dämpar den uppsvälldhet och förstoppning.

Mentalt verkar mejram som en andra hud. Den dämpar överkänslighet och mildrar stress och nervösa spänningar. Den tröstar den som är ledsen och är bra för människor som lever i celibat eftersom den dämpar sexuell lust. MARJORAM (mejram) stärker flödet av subtil energi i kroppen och lockar fram dolda styrkor och uthållighet.

Kontraindikation: Bör undvikas under hela graviditeten.

Känd som "wintersweet" eller "glädje från bergen" var MARJORAM (mejram) känd för grekerna och romarna som en symbol för lycka. Den används i kulinariska rätter vilket ger en unik smak till soppor, grytor, dressingar och såser. I modern litteratur uppskattas mejram för sina lugnande egenskaper och dess positiva effekt på nervsystemet.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH MARJORAM 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!