MELALEUCA ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

149 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

MELALEUCA (tea tree) - när du vill stärka dig till kropp och själ!

MELALEUCA (tea tree) är den mest "medicinska" eteriska oljan med kraftfull antimikrobisk verkan mot samtliga tre grupper av smittämnen: bakterier, virus och svamp. När Melaleuca upplöses i en aromaspridare är den särskilt bra på att motverka spridning av luftburna infektioner. Tillsammans med sina starkt immun stimulerande egenskaper är den en verklig vän MOT många sjukdomar och åkommor. Det är en allmänt genomträngande, medicinskt verkande och stärkande olja.

Traditionellt bruk och användning

Fotsvamp, vaginala svampinfektioner, förkylnings blåsor, herpes, insektsbett,  blemmor, akne och mindre hudsprickor svarar alla bra på lokala appliceringar med Melaleuca (tea tree). I ansikts ångbad hindrar den förkylningar och influensa från att bryta ut och om de ändå gör det underlättar den återhämtning och lindrar symtomen. I massage- och badoljor kan Melaleuca hjälpa till att stärka personer med svagt immunförsvar och den hjälper mot långvariga och försvagande sjukdomar. Blandad med Aloe vera kan den hjälpa till med att lindra smärtan vid bältros.

Mentalt verkar Melaleuca stärkande och värmande. Aromen är distinkt medicinsk och många har lättare för den när den är utblandad. Melaleuca stärker sinne, kropp och själ. Den inspirerar självförtroendet och löser upp dysterhet vid kroniskt dålig hälsa. Melaleuca stärker dessutom de subtila energierna.

MELALEUCA  är mer allmänt känd som "Tea Tree" och har över 92 olika föreningar och gränslöst med applikationer. Bladen av detta träd har använts av aboriginerna i Australien i århundraden. De krossade bladen och andades in oljan för att främja en klar andning eller applicerade bladen direkt mot huden för en kylande effekt. Melaleuca är mest känd för sina renande egenskaper. Den kan användas för att rengöra huden och naglar och för att stödja en frisk och hälsosam hud.

MELALEUCA (tea tree) passar fet, oren eller aknebenägen hud. Den kan med fördel användas på akne, eksem, psoriasis, mjäll, vårtor, herpes, sår, insektsbett och brännskador. Verkar klådstillande, infektions och inflammationshämmande samt är antiseptisk och svamphämmande.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik  kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH MELALEUCA 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!