OREGANO ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

129 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

OREGANO eterisk olja främsta fördelar: Kan användas som ett bra rengöringsmedel. Stödjer ett hälsosamt immunförsvar och en god matsmältning och andningsfunktion, samt ger kraftfulla antioxidanter!

Traditionellt bruk och användning

OREGANO är en av de mest potenta och kraftfulla eteriska oljorna och har använts i århundraden i traditionell hälsopraxis för sina rengörande och immunstärkande egenskaper. De primära kemiska komponenterna i OREGANO är carvacrol och tymol, båda i fenolgruppen, som har renande och antioxidantiska egenskaper. På grund av dess höga fenolhalt bör försiktighet beaktas vid inandning eller vid användning i aromaspridare. Den kan dessutom användas oftare vid hotande säsongsbetonade allergener för att ytterligare stödja immunsystemet. Den eteriska oljan stödjer också en god funktion på matsmältningen och kan fungera som en förstärkare och utjämnare i eteriska oljeblandningar, som exvis stöd till sund andningsfunktion när den intas oralt.

OREGANO har traditionellt använts som medicinalört vid matsmältnings och luftvägsbesvär. Även vid influensa, förkylning, feber och inflammationer i mun och hals. Renande, antiseptisk, slemlösande, kramplösande, bakteriehämmande, svampdödande.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH OREGANO 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!