PEPPERMINT ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

242 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

PEPPERMINT ESSENTIAL OIL (pepparmynta) en av de mest populära eteriska oljorna

Pepparmynta (mentha piperita) framställs som en hybrid av "watermint and spearmint" och beskrevs först av Carl Linné år 1753. Ett högt mentol innehåll i pepparmynts oljan gör att den utmärker sig med bästa kvalitet i jämförelse med andra produkter. Används ofta i tandkräm och tuggummi för en bättre munhygien. Peppermint eterisk olja kan också bidra till att lindra tillfälliga magbesvär och främjar en hälsosam lungfunktion. Detta är en av våra mest sålda eteriska oljor.

Pepparmynta är en perenn ört med gröna stjälkar och blad och vita blommor. Den eteriska oljan ångdestilleras av blommor och blad. Utmärkande drag är friska, klara och genomträngande toppnoter av mint karaktär och skarpa undertoner av gräs och kamfer.

Traditionellt bruk och användning

Pepparmynta är en av de bästa oljorna vid alla typer av matsmältnings problem och kan försiktigt masseras över magen. Att samtidigt dricka pepparmintste skapar en harmonisk synergi mellan de båda formerna av pepparmyntan. Rent allmänt är den uppfriskande, stimulerande och uppbyggande.

Tillsammans med Lavendel kan Pepparmynta hjälpa till att motverka förkylningar och influensa. Mentalt gynnar Pepparmynta klarsyn och vakenhet. Den anses också motverka mindervärdes känslor och osäkerhet och kan fördjupa intuitiv insikt.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH PEPPERMINT 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!