YLANG YLANG ESSENTIAL OIL / ETERISK OLJA

I lager.

198 kr

Ren ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet!

Ylang Ylang betyder "blommornas blomma" på malajiska och används i parfymer för sin yppiga, exotiska doft!

Traditionellt bruk och användning

YLANG YLANG betyder "blommornas blomma" på malajiska och används av parfym industrin för sin yppiga, exotiska doft. Ett av dess främsta aromaterapeutiska användnings områden är att bidra till att sänka högt blodtryck, särskilt vid kombination med hjärtklappning. YLANG YLANG motverkar oro, chock och rädsla och hjälper till att dämpa flämtande andning och att lindra det så kallade "slåss- eller fly syndromet". Oljan är på det stora hela lugnande, erotisk och euforisk.

Inom hudvården uppskattas YLANG YLANG för sin tilltalande doft och är särskilt lämpad för fet hy. Blommorna blötläggs traditionellt i kokosolja och används som hårinpackning och som tillsats i bas shampon och balsam. I massageolja kan den bidra till att motverka frigiditet och impotens. Det är en stämnings parfym där den söta, yppiga och erotiska doften kan upplösa hämningar och locka fram häftig passion. YLANG YLANG passar främst kvinnor och hjälper till att locka fram inre kvinnlighet, självförtroende och sensualitet.

Använd bara små mängder YLANG  YLANG och inte under långa perioder, annars kan doften bli tung och kväljande och orsaka huvudvärk och illamående. När den blandas med Lemon (citron), Bergamot och andra eteriska oljor med frisk doft lättas den upp och kan starkt rekommenderas. YLANG YLANG är bra i kvällsbadet när man vill slappna av och kunna somna efteråt. Den kan också vara till nytta vid behandling av nedstämdhet (särskilt när den utmärks av stark anspänning i nerverna). Det är en av de bästa eteriska oljorna att använda vid meditation i syfte att motverka vrede.

Mentalt är YLANG YLANG lugnande och upplyftande. Den skapar en fridfull inre känsla och gör det lättare att ge uttryck för undertryckta inre känslor.

YLANG  YLANG eterisk olja härrör sig från de stjärnformade blommorna i det tropiska YLANG YLANG-trädet och används i stor utsträckning för att göra parfymer och i aromaterapi. Liksom Jasmine har YLANG YLANG använts i århundraden i religiösa- och bröllopsceremonier. Inom aromaterapin används den för att minska på spänningar och stress och för att främja en positiv framtidstro. YLANG YLANG används ofta i lyxiga hår- och  hudprodukter för dess doft, dess närande och skyddande egenskaper. Och den blandar sig väl med Bergamot, Geranium, Grapefruit och Vetiver.

Dessa eteriska oljor, enskilda eller blandade i komplex, blandas med ren ekologisk mandel/kokos olja och appliceras med roll-on funktion på huden där upptaget sker lättast (på båda armvecken, på insidan av båda handlederna, på nacken eller under fötterna). Det verksamma ämnet/ämnena av den eteriska oljan tas då upp genom hud och blodomlopp och sprids i hela kroppen (intas alltså ej oralt utan endast för utvärtes bruk). Vid ev överkänslig hud späd produkten ytterligare med någon ekologisk basolja.

Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Förpackning glasflaska HEO TOUCH YLANG YLANG 10 ml roll-on. Allmän bruksanvisning medföljer leverans. Alla våra eteriska oljor är rena och ekologiska med hög terapeutisk kvalitet!