Healing Chakra Blend Sakralchakra

I lager.

249 kr

HCB Sakralchakra Organic Essential Oil

Chakran är områden av pulserande energi kring de områden där Caduceus negativa och positiva energi strömmar korsar varandras banor. Dessa chakran snurrar runt som hjul och avger energi utåt för att sedan dra till sig den igen. Varje chakra har förbindelse med en urkraft ett så kallat element. Caduceus är den urkraft som skapade människan och består av två magnetiska ormliknande energi strömmar, en negativ och en positiv - som där de korsar varandra skapar fem energi center på vissa områden på kroppen.

Det sakrala chakrat kallas även navelchakra eller "svadhisthana chakra". Det sitter i blygden mellan naveln och könsorganen och det har sex lotusblad, bär en vit halvmåne och förknippas med vatten.

Det sakrala chakrat representerar kreativ energi, sinnlighet och sexualitet. Det förknippas med fortplantnings organ, blåsa, tjock- och tunntarm, blindtarm, korsben och ländkota. En frigid person eller en som lider av kronisk blåskatarr, menstruella problem eller kronisk värk i nedre delen av ryggen kan ha nytta av att hela sakralchakrat.

Det sakrala chakrats energi rör livsglädje, skapelse och njutning.

Vatten är detta chakras element och dess flytande form kommunicerar med urinblåsa, cirkulationen och fortplantnings organen och reagerar på orange färg. Och eftersom det sitter nära de kvinnliga fortplantnings organen associeras det med omvårdnad, mottaglighet och känslor. Förknippas även med kreativitet, den energi som får människor att växa från överlevnad till att ta hand om själen; från fokus på överlevnad har vi höjt oss uppåt till "energin för njutning". Sakralchakrat leder oss  från en grundläggande existens till att hjälpa oss ta emot det som gör livet värt att leva. Men det finns en "dualitet" i det här chakrat som representerar synligt ljus och mörker. Detta är baschakrats staminriktade energi delat i det motställda Yin och Yang - en antydan om behovet att utvecklas bortom gruppen för att skapa sitt eget JAG.

FÖR ÖPPET CHAKRA (energin är överaktiv) skapar tillstånd av känslomässig obalans, en fanatiker, manipulerande och sexuellt beroende.

BLOCKERAT CHAKRA (energin rör sig dåligt eller inte alls) skapar ett tillstånd av överkänslighet, att vara hård mot sig själv, känslor av skuld utan orsak, frigiditet eller impotens.

BALANSERAT CHAKRA (energin flödar som den ska och i rätt vibrations grad) skapar tillstånd av att vara tillitsfull, uttrycksfull, vara i samklang med sina känslor, kreativitet.

De ingående eteriska oljorna är helt ekologiska av CLARY SAGE, YLANG YLANG, CARDAMOM samt GINGER i en bas av mandel/kokos olja. Dessa används för utvärtes bruk att appliceras på huden för att stärka svagheter och korrigera obalanser i energin.

Förpackning flaska 10 ml roll-on. Allmänna doserings anvisningar medföljer leverans.