Nux vomica

  • 249 SEK

STRYCHNOS NUX VOMICA (rävkaka) växer i Indien, Burma, Kina, Thailand och Australien och det är fröna som används till att bereda det homeopatiska medlet.Medlet

I lager.
Dela

STRYCHNOS NUX VOMICA (rävkaka) växer i Indien, Burma, Kina, Thailand och Australien och det är fröna som används till att bereda det homeopatiska medlet.

Medlet verkar bra på lättirriterade, ordentliga och nitiska personer med ett häftigt och sangviniskt (lättmottaglig för intryck) temperament. Benägenhet för grälsjuka, elakhet och illvilja. Anlag för matsmältnings rubbningar och hemorrojder. Ängslan och orolighet. Överkänslig för yttre intryck som tex ljud, ljus och lukt etc. Minsta småsak som går emot tycks olidligt besvärligt, minsta ord kan reta upp m.m. Dessa personer är mycket ordentliga men blir lätt irriterade, upprörda och förargade. Snarstuckna och envisa. Medlet lämpligt vid skadliga följder av missbruk av kaffe, alkohol, starkt kryddad mat, av att ha ätit för mycket, av sömnlöshet, av för mycket stillasittande samt av långvarig psykisk ansträngning. Kan ej hålla sig vaken på kvällen, trots att denne försöker läsa eller prata (och detta till och med timmar före dennes normala sänggående). Motvilja till stark kyla och kall luft. Ett enastående medel vid retlighet och irritationer.

Nyckel indikationer: Lätt irriterad. Häftigt temperament. Grälsjuka. Elakhet och illvilja. Hemorrojder och matsmältningsbesvär. Ängslan och oro. Överkänslighet för yttre intryck. Bra medel efter missbruk av mat, alkohol och tobak. Motvilja till tankearbete. Sämre på morgonen. Sämre av kyla. Bättre vid vila och ro. Stor hud känslighet.

Detta är ett homeopatikum registrerat utan indikation. Doseras enligt rekommendation från homeopat, naturläkare eller annan kunnig terapeut. Vill du ha hjälp med att ta fram ditt/dina homeopatiska medel kan du läsa mer HÄR


Berberis

249 SEK

Thuja

249 SEK

Gelsemium

249 SEK

Lycopodium

249 SEK