Chamomille

I lager.

249 kr

Traditionellt bruk och användning vid homeopatisk beredning

Bruket av kamomill inom läkekonsten går långt tillbaka och ända till Hippokrates tid. Inom örtmedicinen har den använts mot eksem, astma och sömnlöshet och för att stärka livmodern vid förlossningar. örten används fortfarande flitigt mot hudsjukdomar och som lugnande medel.

Vanligt namn är "äkta kamomill" och den växer i  Europa och USA. Det homeopatiska medlet bereds av saften som pressas ur hela den blommande växten.

Chamomille är bra för personer med mycket låg smärt tröskel och som ofta är arga, otåliga och klagar mycket när de är sjuka. Minsta smärta orsakar svettning och svimnings känslor, särskilt hos kvinnor och barn.

Medlet ges också mot öronvärk med en tilltäppt känsla; vid riklig menstruation med svåra kramper; vid ömma inflammerade bröstvårtor hos ammande  kvinnor; vid kolik och sömnlöshet hos barn.

Symtomen lindras i varmt fuktigt väder; av fasta. Men förvärras av vrede; av hetta; av kylig blåst; av frisk luft.

HOMEOPATISK KONSTITUTION

Människor som behöver detta medel har ofta ångestfyllda drömmar och stönar eller skriker i sömnen. De sticker ut fötterna under täcket på natten för att hålla dem svala och de blir oerhört arga om de väcks plötsligt ur sin sömn.