Ruta graveolens

I lager.

249 kr

Vinruta (ruta graveolens) har använts som medicinalväxt sedan 1800-talet

Ett vanligare namn är just VINRUTA och växten är inhemsk i Sydeuropa (men nu även odlad världen över). Tinkturen som det homeopatiska medlet bereds av är växtsaften från hela växten som pressas före blomningen.

Traditionellt bruk och användning i homeopatisk beredning

RUTA GRAV är ett bra medel vid benhinneskador med djupt liggande värk, reumatism, senskador, ömma blåmärken och ischias som blir värre på natten och i liggande ställning. Det ges även mot överansträngda ögon, tex varma röda ögon och ögonvärk som uppstår i samband med huvudvärk (ofta orsakad av att man överanstränger sina ögon vid tex läsning etc).

Det homeopatiska medlet använda också för att behandla; klena luftvägar och vid andnöd vid smärta över bröstbenet vid hosta och krupp, infektion i tandköttet efter tex tandutdragning, ändtarmsframfall som blir värre när man böjer sig framåt eller sitter på huk, vid förstoppning omväxlande med lös avföring med skärande eller stickande smärta i ändtarmen.

När de som behöver RUTA GRAV blir sjuka kan de bli nedstämda och känna sig missnöjda med sig själva. De kan också vara kritiska mot andra och ångestfyllda.

Symtomen lindras ofta av rörelse. Men förvärras av att ligga ner, av vila, i kyla och fukt.

RUTA GRAV har använts medicinskt genom hela vår historia. Det homeopatiska medlet är ett av de viktigaste vid behandling av djupt liggande värk.

Medlet kan användas vid egenvård av reumatism, stukningar och sträckningar samt vid överansträngning av ögonen.