Staphisagria

I lager.

249 kr

Traditionellbruk och  användning i homeopatisk beredning

Detta medel var känt redan av de gamla grekerna och romarna. Det användes för att framkalla kräkning och rensa tarmarna och ströks på huden i form av salva för att lindra stick och bett.

Vanliga namn är riddarsporre och stefanskorn. Den växer i södra Europa och Asien. Och det är fröna som används till homeopatisk beredning.

Staphisagria används oftast mot åkommor som har med nerverna att göra som tex neuralgi. tandspricknings besvär, blåskatarr, vaglar, blefarit (inflammation i ögonlocken) och vid huvudvärk som känns som om en tyngd pressas utåt i pannan. Det kan också vara till hjälp för kvinnor som har ont under samlag.

Symtomen lindras av värme. Men förvärras efter en middagslur; efter frukost; av undertryckta känslor.

HOMEOPATISK KONSTITUTION

De som tillhör denna konstitution har djupt undertryckta känslor (i synnerhet vrede). De förefaller blida och undfallande men är mycket känsliga för oförskämdhet och förolämpningar. De är rädda för att tappa självbehärskningen och har ofta en stark sexualdrift. Deras svett,  avföring och gaser kan lukta illa (som ruttna ägg). De är arbetsnarkomaner och känner ofta sug efter alkohol och sötsaker.