Thuja

I lager.

249 kr

Traditionellt bruk och användning i homeopatisk beredning

Trots att Amerikas indianer använde växten mot malaria, hosta, gikt och reumatism har den aldrig använts inom den konventionella medicinen. Inom aromaterapin används Thuja eteriskolja för att behandla håravfall och akne.

Barren och kvistarna på Thuja stöts till en massa av vilken det homeopatiska medlet bereds (massan används också i en salva mot reumatism).

Vanligt namn är "livsträd" och den finns inhemsk i Nordamerika.

Förutom att det är ett viktigt medel mot vårtor används medlet mot andra hudbesvär som till exempel fet hy och mot svaga naglar. Det verkar också på underlivet och ges mot urinvägsbesvär och infektioner i underlivet.

Fysiska symtom som Thuja ordineras mot: otäckt luktande svett; huvudvärk framkallad av stress; tandröta och svullet tandkött; kronisk gulgrön eller grön snuva; dålig aptit på morgonen. Thuja är ofta bra mot menstruations besvär som tex för tidiga, sparsamma blödningar och kramper.

Människor som behöver det här medlet är mycket känsliga och oerhört rädda för att andra försöker manipulera dem. De sover dåligt och talar ofta i sömnen.

Symtomen lindras av rörelse, men förvärras av kyla och fukt; av att ligga på vänster sida; på natten.

HOMEOPATISK KONSTITUTION

De som tillhör konstitutionen Thuja har en påtaglig brist på självaktning. Till en början ägnar de mycket energi åt att försöka uppvisa en positiv bild av sig själva för omvärlden, men de tar mycket illa vid sig av negativa reaktioner, vilket kan göra dem reserverade och deprimerade och ointresserade av sitt utseende. De har dock "fixa" idéer om hur de ser ut. Deras hy är ofta blek, fet och vaxartad.