Alla doTERRA´s ekologiska eteriska oljor är garanterat rena med hög terapeutisk kvalitet!

dōTERRA™ CPTG Certified Pure Tested Grade essentiella oljor är rena, naturliga aromatiska oljor som är omsorgsfullt utvunna från växtplantor. De innehåller inte utfyllnadsämnen eller konstgjorda ingredienser, som skulle förvanska deras aktiva kvalitet och är helt fria från föroreningar eller andra kemiska tillsatser.


Kvalitet med omsorg och kärlek för dig!

Lika viktigt är det att oljorna är helt fria från föroreningar som att oljornas aktiva sammansättning är på rätt nivå för att garantera säkerheten och effektiviteten. Många oljor påstås vara av terapeutisk kvalitet och några kanske är rena, men väldigt få är rigoröst testade enligt standarder för kemisk sammansättning. dōTERRA CPTG Certified Pure Tested Grade essentiella oljor är testade i flera steg via masspektrometri och gaskromatografi för att säkerställa både renheten och den verksamma kompositionen i varje tillverknings omgång.

dōTERRA arbetar i nära samarbete med ett globalt nätverk av ledande kemister inom det essentiella oljeområdet och odlare för att kunna välja ut växter av rätt art, som växer i de ideala miljöerna och som omsorgsfullt skördas i rätt tid. De aromatiska beståndsdelarna i växterna utvinns på ett professionellt sätt av erfarna destillatörer och genomgår sedan kemiska analyser för att säkerställa renhet och rätt sammansättning. dōTERRA CPTG Certified Pure Tested Grade essentiella oljor är de mest säkra och tillförlitliga oljor som finns i världen idag. Lika hög standard för säkerhet och effektivitet gäller för samtliga dōTERRAs produkter för välbefinnande man använder bara den senaste utrustningen och anlitar bara leverantörer som kan uppvisa Good Manufacturing Practice GMP och som har ett branschrykte av att stå för ständig utveckling och högsta kvalitet.

Varje produkt från dōTERRA är framtagen för att garanterat överträffa kundens förväntningar vad gäller nöjdhet och goda resultat.

dōTERRAs laboratorium och välrenommerade tredjeparts laboratorier använder följande tester för att säkerställa att enbart oljor med den högsta kvaliteten godkänns för användning:

■ Organoleptisk bedömning: En bedömning avutseende, färg och doft hos varje olja
■ Specifik gravitation: Säkerställer renheten och kvalitén hos varje olja
■ Gaskromatografi/Masspektroskopi (GC/MS):Säkerställer att den kemiska sammansättningen hos varje olja matchar den förväntade kemiska profilen
■ Fourier Transform Infrared Spectroscopy (FTIR): Analyserar en oljas materialkomposition för att säkerställa att den möter dōTERRAs standard
■ Optisk rotation: Kan hjälpa till att identifiera syntetiska tillsatsämnen som inte syns på andra tester
■ Refraktionsindex: Mäter hur ljus sprider sig genom oljan för att säkerställa att den möter dōTERRAs standarder
■ Föroreningstestning: Oljor testas efter skadliga föroreningar, tungmetaller och potentiellt skadliga mikroorganismer
■ Stabilitetstestning: Hjälper till att säkerställa att en essentiell olja behåller sin renhet och verkningsgrad under hela den avsedda livslängden

Utöver rigorösa testningsmetoder använder dōTERRA kunskapen och expertisen från en vetenskaplig rådgivningsstyrelse (scientific advisory board) som består av experter inom kemi, mikrobiologi, botanik, vetenskaplig forskning, fysiologi och näringsvetenskap.

Samtliga eteriska oljor är märkta med en nummerserie i botten på flaskan och med det kan du själv kontrollera testresultatet som utförts av fristående laboratorium genom att skriva in detta nummer på sidan som du hittar HÄR  -  dōTERRA är transparent och öppen med sina testresultat vilket skapar trygghet och säkerhet för dig som kund.

Här får du mer information och kan bli medlem!