Romersk kamomill och Olibanum kan ha en lugnande effekt som hjälper till att dämpa otålighet!

Otålighet och irritation är nära förknippade och påverkar varandra, så det är en bra idé att hantera båda dessa negativa mentala tillstånd samtidigt. De härstammar från frustrerat begär, från att inte få som man vill eller vad man vill tillräckligt snabbt. I vårt moderna, snabbgående "fixa-genast-samhälle" är sådana negativa tillstånd vanligare än någonsin. Att leva i en sådan konstant spänning är ohälsosamt och kan leda till problem med hjärta och blodtryck.

Ett effektivt sätt att dämpa otålighet är att använda eteriska oljor på sätt som uppmuntrar dig att sakta ner på takten, ta tid på dig och fundera över det absurda i att vilja ha allting på ditt sätt - och det genast! Men att lära sig sakta ner i ett samhälle som uppmuntrar till aktivitet i högsta fart är inte lätt. Dock kan du varje dag ta lite tid från ditt jäktade schema och tillbringa den i lugn och ro, för dig själv och med att försöka omvandla din otålighet till lugn acceptans av saker som de är.

ANVÄNDBARA ETERISKA OLJOR

* Regelbundna aromatiska bad är till stor nytta när man vill dämpa otålighet. Välj eteriska oljor som är allmänt lugnande och sådana som dämpar mentalt kaos som orsakats av otålighet. Romersk kamomill är en av de bästa eteriska oljorna mot otålighet. Den är allmänt lugnande men ändå "kraftfull" och dämpar vresighet som har sin upprinnelse i otålighet, samt känslor som överkänslighet, kontinuerligt missnöje och självbesatthet.

* Olibanum är en annan bra eterisk olja eftersom den kan hjälpa dig att sakta ner och andas djupt och lugnt. Den kan lugna även sinne och känslor. Mejram och Lavendel är traditionella klassiker vad gäller att lugna irritation och otålighet. Cypress är en stärkande, lugnande eterisk olja och en symbol för evighet och inre vishet som kan hjälpa dig att inse hur fånigt det är att vara otålig.

* Ta ett långt och avslappnande bad och gör det till en speciell händelse - snarare än en funktionell. Tänd levande ljus, spela musik på låg volym och lägg ut blommor och kristaller i närheten. Välj några eteriska oljor av de förslag som ges här ovan och ta även med något sött och milt, som tex Geranium med sin balanserande förmåga - och något ljust och uppmuntrande som tex Apelsin, Bergamott eller Mandarin.