Doften av eteriska oljor påverkar vårt humör

ETERISKA OLJOR HAR OFTA EN MÄRKBAR PÅVERKAN PÅ VÅRA KÄNSLOR!

Eteriska oljor är levande och dynamiska ting snarare än livlösa substanser. Det beror på att de innehåller den aktiva livskraften hos de växter de hämtats från. Experiment med kirlianfotografering har visat denna aktiva princip som en ljusaura runt växten, vilken påminner om vår egen aura (dvs det subtila kraftfältet runt den fysiska kroppen, även känt som den eteriska kroppen.

Växter och människor är alla naturens barn och hämtar näring ur samma livskraft. Den fina och spröda komplexiteten hos eteriska oljor kan inte kopieras syntetiskt med icke-organiska kemikalier. Det är därför eteriska oljor påverkar vårt humör och våra känslor (medan syntetiska parfymer inte gör det).

Våra förfäder hade ett starkt luktsinne som påminner om dagens hundars. De kunde känna lukten av fara, middagsmat och en partner eftersom deras liv var beroende av det - och sådant de kände lukten av orsakade uppslukande känslor av rädsla, hunger och sexuell attraktion. Moderna människor har under civilisationens gång förlorat detta doftbetingande medvetande, men vi har dock kvar ett rimligt luktsinne som går att träna upp.

LUGNA SINNET OCH BALANSERA KROPPEN!

Eteriska oljor påverkar dina känslor eftersom de har dubbel verkan. När du känner doften av en eterisk olja som du finner tilldragande både tilltalar och lugnar den sinnet. Samtidigt som du andas in och känner doften av oljan har den en psykologisk inverkan på din kropp, oberoende av luktsinnet. Det visar betydelsen av att använda eteriska oljor som du tycker om! Skulle du ogilla en oljas arom trots att den har en potentiellt välgörande fysisk inverkan på din kropp, så kommer den allmänna effekten att försvagas.

Eteriska oljors inverkan på sinne och känslor är komplexa och subtila. Oljorna har en tendens att balansera och normalisera kroppen, snarare än att bara stimulera eller lugna den. Och de har en liknande inverkan på känslorna! Vissa eteriska oljor har kompletterande släktskap med olika kroppsdelar, sinne och känslor.

Ta till exempel det faktum att en "hårdhjärtad" person som brukar vara hård och elak ofta utvecklar hjärtproblem (som förtjockade artärväggar). När en sådan person behandlas med Rosenolja har det en renande inverkan på det fysiska hjärtat, samtidigt som det mjukar upp känslorna och lyfter sinnet.

Doften av eteriska oljor har en stark inverkan på vårt humör och våra känslor. De lyfter själen och framkallar glädje!

Läs mer om vår rena ekologiska eteriska oljor här!

Eller anmäl dig till vår e-kurs på distans "Lär dig använda eteriska oljor"