0

LEDUM PALUSTRE

LEDUM PALUSTRE har antiseptiska egenskaper och det homeopatiska medel som bereds av växten har många användnings områden. Växten plockas när den blommar och torkas och pulvriseras sedan innan den bereds till det homeopatiska medlet.

HOMEOPATISK PROFIL

Vanligt namn är Skvattram eller Getpors och som växer på norra halvklotet, särskilt vanlig i Kanada, USA, Skandinavien och på Irland. Hela den torkade och pulvriserade blommande växten används i beredningen till homeopatiskt medel.

TRADITIONELL ANVÄNDNING INOM HOMEOPATISK TERAPI

Ledum palustre bidrar till att förebygga infektioner och är ett viktigt invärtes akutmedel. Det är särskilt verksamt mot insektsbett, blåtiror och andra ögonskador samt skär-, skrubb- och sticksår, liksom mot skador med kraftiga blåmärken, svullen blåröd hud och stickande smärta. Medlet ges också mot reumatisk värk som börjar i fötterna och flyttar sig uppåt; stela värkande leder, då personen känner sig varm invärtes men den angripna kroppsdelen känns kall utanpå och smärtan lindras av kalla omslag, samt mot smärta i stortåvalken på grund av gikt; vid värkande svullna och stela senor. Vid sjukdom lider de som behöver detta medel av nattliga svettningar och kastar av sig sängkläderna. Deras fötter och vrister kan klia intensivt och de drabbas lätt av stukningar. De kan vara argsinta, otåliga eller föredra att lämnas ensamma. Symtomen lindras av kalla omslag men förvärras på natten; av värme; av beröring.

Tillbaka till medlet - KLICKA HÄR!