De utmattande effekterna av konstant oro kan motverkas av att man använder en stämningsdoft!

Det finns ett gammalt talesätt att oro är bortkastad tid - för om du kan göra något åt saken är det väl bättre att göra det än att gå omkring och oroa sig!? Och om det inte finns något att göra - finns det heller ingen poäng med att oroa sig! Men trots sådana kloka insikter är många människor fullt upptagna med att oroa sig för saker och ting.

Oro utmärks av att man ändlöst maler något i huvudet och att man tänker oavbrutet på det och är oförmögen att släppa tankarna på det. Oro är kontraproduktiv eftersom frågeställningen många gånger kommer en så nära att man "inte kan se skogen för alla träden". Man förlorar med andra ord förmågan att fatta logiska beslut om bästa sättet att handskas med problemet.

Även om oro uppstår på det mentala planet kan den leda till långvarig brist på aptit och oförmåga att intressera för något annat än problemet man oroar sig för. Är man inte försiktig kan sådan apati leda till depression, så det förnuftiga är att ta itu med oron innan de  fysiska symtomen börjar framträda. Eteriska oljor kan hjälpa till på flera olika sätt!

ANVÄNDBARA ETERISKA OLJOR

* Klara, skarpa cefaliska oljor kan hjälpa dig att ta dig ur oron för att i stället ta dig an det verkliga problemet, så att du återigen kan se saker och ting tydligt och ta itu med dem. Rosmarin, basilika, pepparmynta, tallbarr, citrongräs och enbär kan alla droppas på en näsduk som man sedan sniffar på. En mer långvarig och påtaglig effekt får man om man använder en "aromaspridare" med sådana oljor i ett rum.

* Det finns ett antal lugnande eteriska oljor som kan användas till att motverka oro. Olibanum har rykte om sig att bryta förbindelser med det förflutna och få en att släppa envisa och oönskade tankar. För mycket länge sedan användes olibanum bokstavligen till att driva ut "onda andar" (och i det här sammanhanget kan vi betrakta oro som en ond ande). Romersk kamomill och vanlig kamomill kan hjälpa - liksom mejram, neroli, verbena och citronmeliss. Att bada i ett urval av sådana eteriska oljor kan vara ett effektivt sätt att fördriva sina bekymmer.