0

Starten av dōTERRA™

Under våren 2008 samlades en grupp specialister från hälsovårdsbranschen och affärsvärlden som alla hade upplevt djupgående personliga erfarenheter av de livsförbättrande egenskaperna hos essentiella oljor. Tillsammans bar de på en vision att skapa en helt ny standard för användningen av essentiella oljor utöver världen. De ville se någonting nytt, något som kunde tilltala alla människor, från de som inte kände till någonting om essentiella oljor alls till de som ansågs vara experter på området. 

De ställde några avgörande frågor till sig själva: ”Tänk om vi kunde förse världen med ett nytt och effektivt alternativ på området hälsa och välbefinnande?” ”Tänk om vi kunde förmedla detta nya sätt att använda essentiella oljor på ett väldigt enkelt och okomplicerat sätt som alla kan ta till sig av?” ”Tänk om vi kunde skörda och utvinna, testa och tillverka oljor med en högre kvalitet – mer rena och mer kraftfulla än någon annan essentiell olja tillgänglig på marknaden idag?” ”Och tänk om vi, utifrån den allra högsta professionella nivå, kunde samverka med större sjukhus, läkare, forskare och andra ledande personer för att tillhandahålla den största säkerheten, funktionen och resultatet i användningen av essentiella oljor som finns i världen?” 

Deras slutsatser var att med hårt arbete, tillsammans med andra som också hade en liknande passion och vision, kunde de skapa ett nytt och revolutionerande sätt att använda essentiella oljor. Med den övertygelsen startade de ett företag och gav det namnet dōTERRA, ett ord från latinet som betyder ”gåvor från jorden”. De första produkterna presenterades på marknaden den 25 april 2008. dōTERRA presenterade då 25 oljor och 10 oljeblandningar. Experter inom essentiella oljor berömde, och entusiastiska användare tog direkt till sig av, den överlägsna kvaliteten i dōTERRAs högtestade essentiella oljor. dōTERRA har kontinuerligt utvecklat fler produkter för välbefinnande samt utökat antalet oljor som man erbjuder i takt med företagets fantastiska tillväxt allt sedan starten.