Agrimony

Potential till jämnare lynne, bättre omdömes förmåga och äkta inre glädje!

Mimulus

Potential till att vara en fin och känslig medmänniska med personligt mod och kraft!

Honeysuckle

Potential till att ta lärdom av det man upplevt men klamrar sig inte fast vid det!

Blomessensens helande värld!

En blomessens är blommans flyktiga energi, den dynamiska livskraft som skiljer den från andra blommor. Och på samma sätt som vi tar till vara safter och oljor från växternas blad, stjälkar och rötter för att framställa örtmediciner som ska förbättra vår kroppsliga hälsa, kan vi använda blommornas mer subtila energi för att öka vårt psykiska, känslomässiga och andliga välbefinnande.

I varje blomma finns den kraft som behövs för att växten ska kunna fortplanta sig. När en växt står i blom uttrycker blomman denna energi genom sin färg och genom en oändlig mångfald av underbara former. En blomessens kan ha en lugnande inverkan, vara uppiggande, öka vårt immunförsvar eller bidra till att stärka vårt självförtroende. Egenvård och terapi med blomessenser är ett naturligt sätt att hjälpa kroppen.

Många av oss har ingen kontakt med naturen i vårt dagliga liv, men om vi väljer att använda en blomessens så ger vi oss själva en naturlig dos av det bästa från växtriket. Det påverkar våra sinnen positivt och detta välbefinnande kan i sin tur sprida sig i kroppen och bidra till en läkeprocess. Även våra husdjur kan ha nytta av blomessenser och man doserar precis på samma sätt som till människor. En orolig hund kan tex lugna ner sig om man tillsätter Cikoriaessens i dricksvattnet.

Här kan du läsa mer om våra blomessenser - KLICKA HÄR!