Gelsemium

  • 249 SEK

GELSEMIUM SEMPERVIRENS (vild jasmin) växer inhemsk i södra USA och det är den färska roten som bereds till homeopatiskt medel. Förekommer längs vattendrag och u

I lager.
Dela

GELSEMIUM SEMPERVIRENS (vild jasmin) växer inhemsk i södra USA och det är den färska roten som bereds till homeopatiskt medel. Förekommer längs vattendrag och utmed kusten från Virginia till Florida.

Väl indikerat för personer med hysteriskt och nervöst temperament. Lättretad, irriterad och överkänslig. Vid följder av skräck, fruktan och uppskakande nyheter med plötsliga sinnesrörelser. Brist på mod och kurage. Rampfeber. Vid allmän depression och nedstämdhet i anslutning till hetta och stark sommarvärme. Önskar vara ensam och ha lugn och ro omkring sig. Vill ej gärna tala med någon. Mental utmattning före tex en tentamen eller liknande som yttrar sig med rampfeber. Överkänslighet med psykisk och fysisk retlighet.

Nyckel indikationer: Hysteriskt och nervöst temperament. Lättretlig. Irriterad. Rampfeber. Brist på mod och kurage. Överdrivet rädd för döden. Nedstämdhet vid hetta och sommarvärme. Önskar vara ensam. Sämre av psykisk ansträngning och av fuktigt väder. Mental utmattning. Lite trögt medvetande. Psykisk retbarhet. Brist på muskelkoordination. Svaghet och darrningar i händer, tunga, ben och inte sällan i hela kroppen. Känner sig sämre av att röka och av att ligga lågt med huvudet.

Detta är ett homeopatikum registrerat utan indikation. Doseras enligt rekommendation från homeopat, naturläkare eller annan kunnig terapeut. Vill du ha hjälp med att ta fram ditt/dina homeopatiska medel kan du läsa mer HÄR


Podophyllum

249 SEK

Rhus tox

249 SEK

Belladonna

249 SEK

Nux vomica

249 SEK