Pulsatilla

I lager.

249 SEK

PULSATILL NIGRICANS (fältsippa, backsippa) växer inhemsk i Skandinavien, Tyskland och Ryssland och hela den blommande växten används för att bereda det homeopatiska medlet (hela den färska blommande växten pressas och av saften bereds det homeopatiska medlet).

Väl indikerat och lämpligt för personer med obeslutsamt och trögt (flegmatiskt) temperament. Som lätt blir rörd till skratt eller gråt och har ett milt, tillgivet och eftergivet sätt. Detta är en person som lätt kan börja gråta. Kan sällan berätta om sina besvär utan att gråta. Besvären brukar kunna hänföras till pubertets åldern och personen kan tex säga att "har inte varit riktigt frisk sedan dess". Symtom kan växla snabbt och allt tycks motsägande. Ofta problem med magen pga att ha ätit för fet mat. Nästan aldrig någon törst. Orolig sömn och sover ej riktigt gott förrän det är dags att stiga upp. Förkärlek till söta godsaker. Sover gärna med armarna över huvudet. Blid och foglig till sitt sätt. Gråter lätt men blir bättre av sympati. Slokar i värme och kan inte sitta i solen. Har ofta vandrande smärtor och besvär i enstaka led (som tex ett knä). Avskyr fett av varje slag.

Nyckel indikationer: Obeslutsamt och trögt temperament. Lätt rörd till gråt och skratt. Fördröjda menstruationer. Kvarstående symtom från puberteten. Allt tycks motsägande. Smärtor hastigt skiftande. Frysningar. Ingen törst. Tål ej fet mat. Sämre i varmt rum, på kvällen, i början av rörelse, samt av att ligga på den vänstra sidan eller den smärtfria sidan. Bättre av frisk luft, av kalla omslag och av kall luft.

Detta är ett homeopatikum registrerat utan indikation. Doseras enligt rekommendation från homeopat, naturläkare eller annan kunnig terapeut. Vill du ha hjälp med att ta fram ditt/dina homeopatiska medel kan du läsa mer HÄR